Jag har testat att använda Skype med några par. Det hela började med att ett särbopar som kommit till mig på mottagningen av olika skäl inte längre kunde det. Den ena parten bor i Västerås och den andra i en annan del av landet. Skype var en förutsättning för fortsatt kontakt. Ibland är båda två hos partnern som inte bor i Västerås, ibland är Västeråsaren här hos mig.

Jag har även haft en ”boost-session” med ett par som tillfälligt bor ute i Europa och som ville fylla på lite i samband med att de väntar barn.

Mina erfarenheter från dessa träffar är att detta är ett bra komplement till faktiska möten när omständigheterna inte gör det möjligt att ses i mitt rum. För att ”få plats” i datorn innebär det att man sitter lite annorlunda än i våra rum och jag tror att det påverkar samtalet att paret behöver sitta närmare varandra. Jag är tveksam till om Skype någonsin kan ersätta verkliga samtal, men med par som man träffat på riktigt fungerar det och skulle eventuellt kunna vara ett alternativ till återbud vid sjukdom eller vård av sjukt barn.

Jag tänkte mig att detta inlägg kan vara ett försök till att via hemsidan se om det går att föra en diskussion. Låt oss pröva! Vad har du för erfarenheter?

Torsten, Västerås