Tvådagars workshop: Integrative Behavioral Couple Therapy

Datum: 16-17/11 Stockholm, 4-5/12 Göteborg

Tid: 09.00-16.00

Plats: Södra hamngatan 53 Göteborg, Bryggaregatan 10 Stockholm

Pris: 5300 kr+moms/person, 10% rabatt om 3 eller fler deltagare kommer från samma arbetsplats.

Kursanmälan:

utbildning@kbtgruppen.se

08-20 00 28

Sista anmälningsdatum: Stockholm 27/10, Göteborg 14/11

Om kursen

Relationsproblem är idag en av de vanligaste orsakerna till varför vuxna söker professionell hjälp. Ofta har relationen gått i samma hjulspår i många år. Vardagslivet gör sig påmint och det kan vara svårt att få ihop livspusslet med bostad, karriär och familjeliv. Det är lätt att tappa bort varandra vilket leder till frustration, ilska, avstånd och ett psykiskt lidande. Behovet av fungerande, vetenskapligt beprövade behandlingsmetoder för relationsproblem är därför mycket stort, både för behandlare och klienter.

IBCT är en vetenskapligt utvärderad behandlingsmetod för parterapi som grundar sig på KBT och acceptans. Med hjälp av en grundlig beteendeanalys kartläggs parets problembeteenden och i vilka situationer dessa triggas. Därefter sker större delen av arbetet att arbeta mot gemensamma mål och acceptans för varandras olikheter i stället för anklagelser och frustration. Närhet och intimitet kommer ofta automatiskt som följd av förbättrad kommunikation och positiva beteendeförändringar. IBCT är en behandlingsform som passar de flesta par och utvecklades för att även par som har svårt att förändra sig ska kunna få hjälp. Kursen innehåller både teoretiska och praktiska moment som färdighetsträning och rollspel.

Målgrupp Utbildningen riktar sig främst till terapeuter med steg- 1 kompetens och andra yrkesverksamma som arbetar med par-/familjeterapi, liksom studerande.

Förkunskap

För den deltagare som inte har en grundläggande psykoterapiutbildning i KBT kan man ha glädje av att läsa t.ex. boken “Beteendets ABC” av Törneke & Ramnerö. IBCT beskrivs bl.a. i “Acceptance and Change in Couple Therapy “av Jacobson & Christensen och “Par i beteendeterapi” av Anderbro & Svirsky.

Föreläsare:

Utbildningen hålls av Andreas Kihl, Leg. psykolog KBT, kbtgruppen Göteborg. Andreas är IBCT-utbildad och har gedigen kunskap och erfarenhet av parterapi och familjerådgivning i både privat och kommunal regi.

Varmt välkommen!

Anmälan är bindande. Kursen kan ställas in/flyttas fram vid för få anmälningar senast 15 dagar innan start.

IBCT-workshop hosten 2017