Åsa Tivemo, samordnare vid Familjerådgivningen i Skövde, har en fråga till oss alla. Svara gärna i detta inlägg, då vi alla är berörda av corona och måste ta ställning till hur vi ska hantera detta i vårt arbete.

Åsa skriver:

Familjerådgivningen i Skövde tog beslut om att inte ta emot några fysiska besök from påsk (något undantag har gjorts) för att på så sätt bidra till att minska smittspridningen av Covid 19 (varje vecka kommer ett hundratal personer på besök i våra lokaler). Vi har istället erbjudit samtal via telefon eller videolänk (teams) Vi tycker det har fungerat över förväntan och har förvånansvärt nog haft fler besök under juni och juli jämfört med 2019 och mycket färre återbud och uteblivna besök (under juli 0 !!!).Om några veckor när alla är tillbaka efter semestrarna ska vi ta ett beslut om hur vi skall göra i höst med besök på plats. Vi undrar nu över hur andra familjerådgivningar i Sverige tänker kring besök på plats i höst?
Har ni erfarenhet som vi av alternativa samtalsformer under våren/sommaren och hur har det fungerat.
Vilka informationskanaler grundar ni era beslut på ( FHM, Socialstyrelsen SKR m fl) om att fortsätta med fysiska besök eller att inte göra det?
Vi tar tacksamt emot tankar, idéer och erfarenheter här på hemsidan eller direkt till oss
asa.tivemo@skovde.se  telefon: 0500-498704